29.10.06

EL NEGOCI DE LA DEPENDÈNCIA

Com a rèplica independentista al cartell del Confidencialcat no està pas malament, tot i que no és gaire original. Com a mínim té l'encert de col.locar l'ultra Duran en primer pla. Clar que els protagonistes queden curts. Per exemple, trobo a faltar el tovarich Fernàndez Teixidó. Llavors podríem anomenar la pel.lícula, La Casa Rússia.

Respecte el DVD de marres, a més a més de l'aparició en dues ocasions del tovarich esmentat, considero de molt mal gust la inserció d'una imatge d'en Pere Esteve abraçant-se amb en Carod Rovira. Hi ha odis que no respecten ni els morts. O precisament, s'odien tant perquè van morir sense demanar permís. I sense demanar perdó.

El fet cert, però, és que si el xulopiscines se'n surt amb la seva, ens trobarem davant d'un escenari sense precedents, amb una CiU molt més ideologitzada, que poc tindrà a veure amb la del seu predecessor.

Serà interessant veure com s'enfoca la relació amb els pesos pesants del capitalisme ecspanyol. Tipus com en Florentino Pérez, els Entrecanales, Botín, les Koplowicz, i tota aquesta patuleia, que s'han conjurat per esclafar els seus homònims catalans, i sobretot, els homes de La Caixa, és a dir, els Fornesa, Brufau, Fainé, així com les deixalles de les grans empreses familiars catalanes, que dit sigui de passada, ja fa temps que es van rendir bé al Borbó, bé a l'Opus o bé al partit ecspanyol governant en cada moment.

Malauradament, penso que la resposta ja és sabuda. Així com en xulopiscines s'hi va posar bé a la Moncloa, també s'hi posarà bé quan qualsevol capitalista ecspanyol vulgui cagar a Baqueira, o a l'Empordà.

1 comentari:

Guerau_de_Cabrera ha dit...

No volem més tripartit. Concentració silenciosa per un pacte CiU + ERC, el proper dijous dia 9 de novembre, a partir de les 8 del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Més informació a www.unitat.org Passa-ho!