29.6.07

LA VERITABLE DESCONNEXIÓ

El diputat Joan Ridao, ha proposat iniciar una progressiva però ineturable desconnexió de Catalunya respecte Ecspanya. Totalment d'acord, tret del ritme. Jo la faria més accelerada. Concretament, si depengués de mi, el pla de desconnexió inclouria els següents passos:

En primer lloc, i prèvia certesa d'aconseguir-la, una Declaració de Sobirania, per part d'algun dels tres parlaments actualment en funcionament. M'és igual quin.

Aquesta Declaració contindria dos apartats: una crida al reconeixement internacional per part de la resta d'estats i de les organitzacions internacionals. I, en segon lloc, el nomenament d'una comissió redactora de la Constitució Provisional de la República de Catalunya. Respecte al reconeixement, fóra interessant que immediatament després de l'aprovació de la declaració de sobirania, se'n produís algun o alguns, la qual cosa vol dir que haurien d'haver estat negociats amb anterioritat. Això implica, un treball diplomàtic paral.lel al treball polític.

Un cop declarada la sobirania, hauríem de procedir a la creació d'aquells òrgans que ens manquen, perquè són propis d'un estat sobirà i no d'un poder subsidiari com és l'autonòmic. Així doncs, s'hauria d'implementar la creació dels següents elements:

1. Creació del Servei Exterior Català (SEC) ---> que inclouria el nomenament d'entre 30 o 40 ambaixadors que haurien de distribuir-se arreu del món per impulsar el reconeixement de la República de Catalunya.

2. Creació de l’Exèrcit Nacional de Catalunya (ENC) ---> formació d'un exèrcit d'autodefensa , tal i com es dóna en tots els Estats del món. Sense manies i sense complexos. Inicialment comptaria amb uns 50.000 efectius, sota les ordres del President i el comandament de l'Estat Major Conjunt (EMC). Serà una força altament qualificada formada des del punt de vista tècnic.

3. Creació del Poder Judicial Català (PJC), tercera pota de la divisió de poders tradicional, suposaria la formació d'un cos de jutges nacionals i de proximitat. Inclouria la creació del Tribunal Suprem, màxima instància jurisdiccional.

4. Creació de la Xarxa Nacional de Sanitat (XNS), institucionalització del sistema sanitari català que comptarà amb institucions públiques, socials i privades, totes elles adreçades a la prestació del servei sanitari.

5. Creació de la Xarxa Nacional d'Educació (XNA), igual que l'anterior, però respecte la prestació del servei educatiu en tots els seus nivells.

6. Creació del Pla de Pensions de Catalunya (PPC), seguint l'exemple del Quebec, o d'altres estats sobirans, procedir a la creació d'un Pla de Pensions lligat als interessos de la gent gran de Catalunya i que vetlli pel benestar dels ciutadans.

7. Elaboració de la Llei de Caixes de Catalunya (LCC), les caixes d'estalvi de Catalunya tindran per objectiu la prestació de serveis financers i l'impuls de projectes socials. Totes les caixes, sense excepció estaran regulades i hauran de retre comptes als seus usuaris.

8. Creació del Marc Català de Relacions Laborals (MCRL), que implica l'aprovació d'un Codi del Treball, que regularà les relacions laborals i aspectes com el salari mínim, els convenis col.lectius, la prestació de subsidis (d'atur, d'invalidesa), etc.

9. Creació de l’Espai Català de Comunicació (ECC), amb l'establiment de canals digitals, públics, socials i privats, que permetin la vertebració d'una cultura mediàtica catalana que tingui també una inajornable dimensió global.

10. Creació del Programa Catalunya Acull (PCA), destinat a gestionar la política d'acolliment de la immigració i d'arrelament a la societat catalana d'una manera pautada i sempre preservant els drets més elementals de les persones, tant dels nou arribats com dels autòctons.

11. Creació del Servei Nacional de Seguretat (SNS), entès com a agència d'informació exterior i interior que complementaria el paper desenvolupat per la Policia de Catalunya, formada pel CME i la Policia Local.

Penso que tenim molta feina a fer. Tothom és necessari. S'accepten, doncs, aportacions sempre i quan siguin constructives. Les altres, no.


2 comentaris:

bacus ha dit...

copia, modifica, propaga

(I)
http://video.google.es/videoplay?docid=-4891372125942209451

(II)
http://video.google.com/videoplay?docid=-7477353926811853098

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog