17.3.06

40 ESCONS I UN MILIÓ DE VOTS

Això és el que es calcula que ERC pot obtenir, en les properes eleccions al Parlament del parc, si es manté ferma en la seva oposició a la merda d'estatut de la Moncloa. Moure's d'aquest escenari, només pot comportar un daltabaix sense precedents i obrir la porta a qualsevol projecte alternatiu que aglutini el vot sobiranista no vergonyant. Si ERC cedeix, s'acaba ERC per sempre. Està clar, no?

Des d'aquest punt de vista, seria massa fàcil veure l'akelarre del darrer cap de setmana a Cardona, com l'intent d'una minoria -els 50 alts càrrecs: directors generals, secretaris generals i consellers- de conxonxar-se per reorientar la decisió d'ERC cap a qualsevol altra cosa que no sigui el vot contrari al nyap. I ho dic perquè conec a alguns d'ells, i a no ser que "la moqueta els hagi fet traïdors" en els darrers mesos, són patriotes de pedra picada.

Però també conec a militants de base, del territori i em diuen que exigiran la convocatòria d'un referèndum intern per decidir la posició final, si perceben que els dirigents i els clans en el poder intenten fer-los la pirula. Un referèndum intern, sense cap mena de dubte, situaria ERC en el centre del focus de la política catalana. Seria un exercici de democràcia directa i participativa, altament exemplaritzant. I sobretot, seria un triomf contundent de les tesis sobiranistes i independentistes, que són abassagadorament majoritàries dins les bases d'ERC, fet que alguns il.luminats es neguen a acceptar-ho