23.3.06

DOS ES BARALLEN I UN TERCER REP

L'alto el foc permanent d'ETA ens pot portar molts maldecaps. Digueu-me malpensat, que ho sóc, però jo ja fa temps que no crec en les casualitats. ?O és una casualitat que, justament el dia després de la votació al Congrés de les Hienes, del nou esborrany de nyap, altrament dit, Estatut de la Moncloa, pel qual els autonomistes posen una corda al coll de Catalunya, de la qual la volen penjar, justament el dia després, repeteixo, es faci pública la notícia? No home no. No siguem babaus! Penso que està feta amb tota la mala intenció del món. ETA, en la recerca legítima dels seus interessos nacionals, ha esperat pacientment a que els passerells autonomistes catalans es fessin el harakiri de la manera més incomprensible i menyspreable possible. Ara té les mans lliures per negociar un veritable procés d'autodeterminació basc, cosa que no podia fer abans, perquè, tal i com va suggerir Puigcercós en un moment determinat, tot acord que assolissin bascos i ecspanyols, havia de ser extensible a Catalunya. Ara, això ja no és possible, perquè el pacte Mas-Zapatero, condemna Catalunya, si no ho evitem, a vint o trenta anys més de submissió política, d'espoliació econòmica i de misèria moral.

I la prova més fefaent d'això que dic han estat les reaccions d'alguns opinadors i totòlegs, dats tots ells, que ja han aixecat la veu demanant, fins i tot exigint, responsabilitat i moderació al poble català. Diuen que ha de donar tot el suport possible a ZP per tal que aquest negociï amb força amb ETA. Cosa que equival a deixar-nos d'històries de votar en contra de l'Estatut aprovat per les Hienes, a ser bon minyons i que ens l'endinyin ben endins. En d'altres paraules, comminen a que l'onada sobiranista del 18-F, senzillament desaparegui, i acceptem allò que el PSOE, el PP (sí el PP), els militars, la COPE, l'Església, la CEOE, UGT/CCOO, et tutti quanti han tingut a bé cedir-nos.

Combregarem amb aquestes rodes de molí? No, mai. És cert que ETA ha mort unes dotzenes de catalans, i la meva opinió al respecte ja la vaig donar allà on s'havia de donar, que no és precisament en aquest bloc. Però els ecspanyols no és que n'han mort dotzenes, no. N'han mort dotzenes de milers de catalans al llarg dels darrers quasi tres-cents anys. I mai, mai s'han disculpat de res. Si el que realment compta és la vida humana, els ecspanyols són deu mil vegades més perillosos i genocides que els bascos. En tenen la mà trencada i el cul pelat, vaja.

El guió sembla que vagi decididament a dir dos es barallaven i un tercer va rebre. I aquest tercer és Catalunya. No ho consentirem.

PD. Faré ara una juguesca. Me la jugo molt, però què cony si l'encerto l'endevino! Ja veureu com a partir d'ara, després de l'anunci d'alto el foc d'ETA, l'oposició del PP a l'Estatut de la Moncloa, anirà de baixa, potser no desapareixerà, però perdrà intensitat i contundència, de manera que posarà fàcil les coses a ZP. I és que si tinc raó, al PP ara no l'interessa que guanyi el NO al referèndum, perquè tornaria a posar Euskadi i Catalunya en el mateix sac. Segurament Rajoy anirà de patriota, i potser en contra de la voluntat d'Aznar, acceptarà el ball que li ofereix ZP, tot baixant de la muntanya. L'objectiu seria, doble. En primer lloc, evitar qualsevol efecte dominó que podria succeir si finalment els bascos accedeixen a alguna forma de sobirania política (l'economicofinancera ja la tenen). Però sobretot, dos, mantenir Catalunya sota el control econòmic ecspanyol, perquè és la gran font de finançament d'Ecspanya, encara que sigui al preu de renunciar a Euzkadi, en un procés que seria prou semblant al que es va donar amb l'Eire: primer accessió a algun tipus d'Estat Lliure associat, per després, amb el pas dels anys, assolir la plena sobirania política. Al cap i a la fi, la contribució basca a la caixa comuna ecspanyola és francament negligible. Tot el contrari de la catalana. En definitiva, tot està en funció dels calers. I després diuen que nosaltres, els catalans, som els garrepes!

1 comentari:

Moisès Rial Medina ha dit...

Josep, un cop més, l´has encertat en l´anàlisi. No crec tampoc en casualitats de la data de l´alto el foc.Segueix endavant.