9.1.07

LA BUNKERITZACIÓ DE CONVERGÈNCIA

Definitivament a Convergència no li senta bé l'oposició. En els darrers dies hem assistit a un seguit de declaracions de determinats tenors convergents que fan posar la pell de gallina. El seu braç mediàtic, més papista que el papa, com sempre, no només no s'ha quedat curt, sinó que ha anat més enllà.

Així, arran la mort del nazi Pinochet, he sentit declaracions de gent que tinc com ponderada, com és el cas d'en Vicenç Villatoro que m'han fet estremir... pràcticament venia a justificar el cop d'estat del 1973, amb uns arguments totalment pro-colpistes. Més recentment, les declaracions d'en Joan Oliver, persona amb la que sovint coincideixo en moltes de les seves engrunes, semblava situar-se a la dreta del PP, quan treia la pell a tires a la gent de Batasuna. Sincerament, Joan, ni que fos puntualment, va ser un escrit típic d'en Bocagrossa, d'aquell que se sent fort amb els febles i feble amb els forts...Encara recordo com et vas rebaixar a fer una entrevista a l'Aznar per TV3... en ecspanyol. Te n'enrecordes? Tampoc no puc deixar d'esmentar les declaracions d'en Felip Puig, demanant la intervenció de l'exèrcit arran del conflicte laboral en l'aeroport del Prat. D'això en dic jo progressisme i modernitat, sí senyor.

Tot plegat denota la disbauxa en la qual viu actualment CDC. No té nord i no toca ni quarts ni hores. L'Artur Mas encara té la cara de tonto que li va quedar quan va comprovar que després de baixar-se els pantalons fins als turmells aviat farà un any, després els sociates no van complir la seva part del tracte... la sociovergència. Que n'ets de babau i de tontet!

Però la veritat és que en gran mesura tu no tens tota la culpa. Va ser en Pujol qui va deixar una herència enverinada el 1999, quan podent pactar amb ERC, va optar per pactar amb un PP amb majoria absoluta. Això va condemnar el seu successor, fos qui fos. Això ja ho va saber veure en Pere Esteve, més llest que submís i per això va partir peres.

La situació és tan crítica que fins i tot l'ultra Duran s'atreveix a vacilar-li. Va de xulo i de milhomes i fins i tot escriu a El Pais pressionant per tal de caure en la trampa del reformisme ecspanyolista. És inaudit que un penques com aquest gosi marcar la línia de CDC i que ningú no li trenqui la cara i si pot ser, també, l'espinada. Però si no és ningú!

Cap a on vas CDC? Cap a la sobirania i l'autodeterminació o cap a l'autodestrucció? No hi ha cap més alternativa. De debò.

7 comentaris:

trena ha dit...

Perdona, però, què és això que va dir en Villatoro sobre el cop d'estat d'en Pinochet? És que m'has deixat de pedra, perquè jo també el tinc per una persona ponderada a en Vicenç...

Anònim ha dit...

Josep,

trobo molt lloable la teva obssesió de portar CDC al bon camí de l'independentisme. Sí, sí, aquest independentisme que a hores d'ara només practica i defensa ERC, cada dia i cada hora.

Com ja t'he dit altres cops, un bon exemple és l'actitud del grup municipal s'ERC a l'ajuntament de BCN, liderat pel sobiranista sense complexos Jordi Portabella, que exerceix una saludable influència en el batlle de la ciutat, el teu amic de la infància, l'Hereu.

Ambdós estan aconseguint que Barcelona sigui una ciutat on el catalanisme de pluja fina impregni la població.

El darrer exemple és el calendari de festes. Copio de bloc de Jaume Ciurana a vilaweb:

"Respectuosa. Diversa. Plural. Oberta. Mestissa. Múltiple. Diferent. Integradora. Acollidora. Barcelona.

Aquest és l'encapçalament del calendari de 2007 que l'Ajuntament de Barcelona (PSC+ERC+IC) ha editat i repartit a través de la Regidoria de Relacions Ciutadanes i Institucionals. El calendari, és un repàs del seguit de festes tradicionals que se celebren durant l'any a la ciutat: cada mes és il·lustrat amb una fotografia d'una de les festes que assenyala el calendari. Sabeu quin esdeveniment ha escollit l'Ajuntament de Barcelona per il·lustrar el més d'Abril ? Direu, Sant Jordi. I com a fotografia, unes parades de llibres a la Rambla ? Unes roses ? una imatge deSant Jordi ? Semblaria lògic, no ?. És més, és difícil pensar que no sigui així. Doncs no és així. L'Ajuntament de Barcelona ha escollit una fotografia d'unes persones ballant sevillanes, amb el peu de fotografia següent " Una mostra del nostre caràcter plural i obert es presenta puntualment en el mes dels llibres i les roses: la Feria de Abril de Catalunya, una explosió de color, música i participació"

Deixo les imatges d'altres mesos sense comentar com el de juliol ( ... Sant Jaume, especialment celebrat pels oriünds de les terres gallegues. Barcelona, ciutat oberta i diversa, celebra tradicions de totes les comunitats i pobles d'Espanya ), setembre, l'onze de setembre ? La Mercè ? No ! ( ... el Grito ens recorda, amb la seva manifestació festiva i cívica, l'especial relació de la ciutat amb els diversos pobles llatinoamericans. ), l'octubre, la castanyada ? No! ( Amb la Festa del Pilar, una de les més celebrades arreu, ....)"


Aquesta pluja fina està adquirint un to daurat, no et sembla?
Ens veiem a la Feria de Abril!

bacus ha dit...

Duran seguin les passes de Cambó

"El senyor Cambó no s'ha adonat d'aquests esdeveniments. El més sorprenent encara és que hagi passat desapercebut per al leader d'un partit nacionalista un dels fets més característics dels nostres temps: els moviments d'emancipació colonial i nacional."

http://www.marxists.org/catala/nin/dictadures/cap1-2.htm

Andreu Nin
Les dictadures dels nostres dies

Dessmond ha dit...

Josep,
T'has passat un ou i les proteïnes de l'altre.
En Villatoro mai defensaria un personatge com en Pinotxet. Ho sap tothom i tu també.

Anònim ha dit...

potser no però si les 2 opcions són

milton-pinochet o guevara-allende ??

JOSEP ha dit...

Companys,

Vaig sentir les declaracions d'en Villatoro en una tertúlia radiofònica del matí, si bé ara no sé precisar si era a Catalunya Ràdio o a RAC1. En Villatoro va venir a dir que la situació sociopolítica era molt convulsa, que si els cubans, etc., Em va recordar d'allò més a les tesis revisionistes de l'inici de la guerra dels tres anys que darrerament se segreguen des de Madrit (sobretot per l'ex-grapo -no recordo el seu nom- convertit en historiador preferit de la dreta copera). Suposo que es pot descarregar i escoltar. Si ho trobo ja adjuntaré l'enllaç.

Anònim ha dit...

Per cert, parlant del tema, heu vist l'article de Xavier Roig a l'avui?

M'assembla que tampoc tenia en gran estima a l'Allende!

http://www.avui.cat/avui/diari/07/gen/12/313119.htm